Opinion

Opinion

”Outsourca mer – för säkerhetens skull”

DEBATT. Skandalen på Transportstyrelsen är ingen isolerad händelse i den offentliga sektorn utan ett vanligt exempel på att beställarna saknar säkerhetskunskaper. Det är inte outsourcing av it-tjänsterna som är problemet – tvärtom, enligt Olle Segerdahl på F-Secure.

Opinion

”Så kan Gotland leda vägen till omställningen”

DEBATT. Gotland kan bli först i Sverige med ett förnybart, självförsörjande energisystem. Men för att pilotprojektet ska ge maximal nytta krävs tillräckligt med pengar och ett tydligt uppdrag, skriver Mattias Goldmann, tankesmedjan Fores.

Opinion

”Omställningen kräver gaskraft”

DEBATT. Utmaningen i ett förnybart energisystem handlar om att kunna lagra och effektivt balansera systemet. Ska vi klara det måste vi ta tillvara de möjligheter som gasen kan erbjuda, skriver tre branschföreträdare.

Opinion

”Plast är bra – om den hanteras rätt”

DEBATT. Ett skräckexempel på hur plaster sprids i naturen är Henderson Island där 17 ton plast har flutit iland. Men det är inte plasten det är fel på utan hur vi använder den, enligt Johan Dahlgren, SIS, och Nazdaneh Yarahmadi, Rise.

Opinion

”Outsourcing av rekrytering hotar Sveriges innovationskraft”

DEBATT. Stora företag väljer ofta att anlita utländska mellanhänder i sin rekryteringsprocess av tekniska specialister. Det är att abdikera från ansvaret för det viktigaste vi har, skriver Ulrika Lindstrand Sveriges Ingenjörer och Ulf Kruse, Berotec.