33-listan – Sveriges bästa startuplista

33-listan – Sveriges bästa startuplista

Träffa Sveriges 33 bästa unga teknikbolag

Boka en plats på finaleventet för 33-listan 2023 – på Clarion Hotel Stockholm den 6 december. 33-listans live-event träffar ni grundare och nyckelpersoner från Sveriges bästa startups – 33 unga teknikbolag som har potential att förändra sina branscher och bli framtida tillväxtbolag.

Program

 • Presentation av årets 33-lista
 • De senaste tekniktrenderna
 • Intervjuer med tillväxtbolag och investerare
 • Mingel och mat med årets vinnare
 • David JP Philips – en av världens mest uppskattade föreläsare på Ted Talk använder neurovetenskap för att hjälpa människor att kommunicera mer effektivt.
 • Inission Innovation Award, prisutdelning
 • Fortsatt mingel och nätverkande
 • Tid: 15:00 – 18:30 med avslutande mingel till 19:30

Tidsplan 33-listan 2023

4 april. Nomineringsperioden öppnar.

22 maj. Nomineringsperioden stänger.

23 maj. Ny Tekniks researchgrupp startar den omfattande granskningen och utgallringen av nominerade bolag.

16 november. Listan presenteras på nyteknik.se och i Ny Tekniks papperstidning.

6 december. Finalevent för 33-listan 2023. Det pågår mellan 15:00–18:30 med avslutande mingel till 19:30.

Snabbfakta: Vad är 33-listan

Listan innehåller 33 utvalda unga svenska företag med hög potential att bli framtida tillväxtbolag.

Företagen som väljs ut bedöms vara innovativa, ha skalbara affärsmodeller och ha potential att växa snabbt på den svenska och globala marknaden.

Listan är en viktig utmärkelse för de företag som väljs ut och kan hjälpa till att öka deras synlighet och attraktivitet för investerare, kunder och partners.

Ny Tekniks syfte: Samla Sveriges 33 bästa unga startups inom teknik på en lista.

2008 presenterades den första listan. Här kan ni läsa om alla

33-listebolagen.

Partner till 33-listan


Grant Thornton

Grant Thornton är ett ledande revisions- och rådgivningsföretag med 1 400 medarbetare som erbjuder tjänster inom revision, skatt, redovisning och specialistrådgivning.

Visionen är att tillsammans med entreprenörsföretag skapa framtiden – utifrån övertygelsen att hållbart bolagsbyggande handlar om en helhet där såväl ekonomiska som miljömässiga och sociala aspekter ingår.Grant Thornton är ett medlemsföretag i Grant Thornton International Ltd (GTI) med över 68 000 medarbetare i cirka 140 medlemsländer.

Läs mer om Grant Thornton.

Testhuset

Ingenjörer är bra på att bygga maskiner,
DNV certifierade rekryteringskonsulter är bäst på att hitta rätt människor.

Testhuset är ett ledande företag inom rekryteringsbranschen när det gäller att hitta och kvalitetssäkra morgondagens medarbetare.

Med mångårig erfarenhet bland annat inom teknik och industri i kombination med Den Norske Veritas standard och certifierade rekryterare - gör vi verklig skillnad.

Läs mer om oss och vår vision här,

Acting HR

Med ett gediget engagemang, teknik och innovation skapas vår framtid.
Vi ger dig grunderna som arbetsgivare för att du skall stå stadigt och säkert i din fortsatta tillväxt.

Acting HR är ett effektivt stöd för chefer och arbetsgivare med alla typer av kompetenser inom HR och arbetsrätt under ett och samma tak.

Vi skräddarsyr lösningar utifrån verksamheters behov - vi kallar det behovsanpassad kompetens! Din HR Partner - när du vill och behöver!

Bekanta dig med oss här.

Inission

Vi är en totalleverantör av skräddarsydda tillverkningstjänster och produkter inom avancerad industriell elektronik och mekanik. Våra tjänster täcker hela produktens livscykel, från utveckling till eftermarknadstjänster.

Vår starkt värdedrivna företagskultur präglas av entreprenörskap och en tydlig övertygelse om att vår bransch går att förändra och förbättra. Ur det föds många idéer, bl. a. Inission Innovation Award vars syfte är att uppmuntra entreprenörer att realisera sina innovationer. I år avgörs den 10:e upplagan av tävlingen och i potten ligger tjänster värt 1 miljon kr.

Läs mer om Inission.

Almi

Med finansiering i form av lån och riskkapital och affärsutveckling skapar vi möjligheter för små och medelstora företag som vill utvecklas och växa hållbart. Tillsammans med NyTeknik tar vi fram Sveriges hetaste startup-lista.

Vi vill genom samarbetet att fler bolag inspireras och utvecklas till framtidens bästa techbolag. Vi finns nära företagen med en bred kunskap om företagande och hållbar tillväxt, i alla branscher, över hela landet.

Läs mer om Almi här.

Industrifonden

Industrifonden är Sveriges riskkapitalfond som investerar i unika, skalbara innovationer med en positiv inverkan på samhället. Industrifonden förvaltar över 5 miljarder SEK och investerar i nordiska bolag i ett tidigt skede.

Fokus för investeringarna omfattar teknologier och bolag inom Deep Tech, Life Science och Transformative Tech. Industrifonden har en evergreen-struktur vilket möjliggör ett långsiktigt fokus på att skapa värde.

Skandia

Vi är pensionsbolaget som vill skapa trygghet genom högre pensioner, ett friskt arbetsliv och hållbart sparande.

För teknikföretag gäller det att kunna erbjuda bra förmåner och visa att man satsar på personalen för att vara en attraktiv arbetsgivare. Ett av verktygen är att välja rätt tjänstepension som också ser till medarbetares hälsa.

Vi erbjuder en heltäckande tjänstepension med förebyggande insatser för att undvika sjukskrivning och skapa friskare medarbetare och som i förlängningen bidrar till mer lönsamma företag. Tillsammans tar vi ansvar för friskare företag och ett hållbart arbetsliv.

Sting

Vi hjälper dig med ett innovativt startup-bolag att utveckla din affärsidé till ett framgångsrikt tillväxtföretag i världsklass. Vårt program har utnämnts till världens bästa inkubator och accelerator 2021.

Som deltagare får du en egen affärscoach, kontorsplats, stort utbud av workshops och events och hjälp med både rekrytering och finansiering. Tack vare ett mycket starkt nätverk av investerare, partners och alumner har vi hjälpt 400+ techstartups sedan starten 2002 – 70 procent av alla Sting-bolag fortsätter att utvecklas och växa än idag.

Är du också Sting-redo?

StickyBeat

Sticky Beat är den svenska innovationsbyrån som lever efter tanken We Love Tomorrow. Det betyder att vi tar oss an uppdrag som behöver två tydliga ingredienser: Teknisk nyfikenhet och en hållbar framtid. Det betyder att vi bl a brottas med utmaningar inom palliativ vård, digital trygghet för unga, personlig säkerhet inom industrin, psykisk hälsa, interaktiv storytelling och läslust bland barn.

För oss är 33-listan en glasklar vägvisare mot framtiden som med nyfikenhet och kunskap visar hur Sveriges mest passionerade startups skapar morgondagen redan idag.

SVCA

Swedish Private Equity & Venture Capital Association (SVCA) är en obunden, ideell intresseförening för företag och personer som verkar inom det svenska private equity-området, innefattande såväl buyout som venture capital samt affärsänglar och affärsängelnätverk.

Föreningen, som grundades 1985, har till uppgift att i verka för en väl fungerande private equity-marknad i Sverige samt bland allmänheten sprida kunskap och utbilda om den svenska private equity-marknaden.

Teknikföretagen

Teknikföretagen är den främsta företrädaren för svensk industri och våra 4 400 medlemsföretag står för en tredjedel av Sveriges export. Vårt uppdrag är att ge dessa företag bästa möjliga konkurrenskraft.

Det här kan vi göra för ditt företag:

 • Fri rådgivning och stöd i arbetsgivarfrågor
 • Hjälp med snabb handläggning av arbetstillstånd
 • Kostnadseffektiva pensions- och försäkringslösningar
 • Hjälp med att driva viktiga näringspolitiska frågor

Clarion Hotel Stockholm

Clarion Hotel Stockholm ligger på livfulla Södermalm, en populär stadsdel känd för sitt stora utbud av restauranger, barer, shopping och gallerior. På hotellet finns Elements Spa, Eatery Social med två barer och ditt eget vardagsrum - Living Room.

33-listans effektmål

Skapa medial uppmärksamhet

33-listan skapar värdefull publicitet för entreprenörskap i allmänhet och de listade startupbolagen i synnerhet. Sedan premiären för 15 år sedan har 33-listan omnämnts i hela 2256 artiklar och inslag i tidningar, webbsidor, radio- och TV-program, enligt mediebevakningsföretaget Retriever. Därmed har 33-listan genererat i snitt 150 publiceringar per år. Bolagen som deltagit på listan lyfter den stora nyttan av att få uppmärksamhet i media samt att träffa andra i samma situation vilket ger många lärdomar. Dessa bolag uppmärksammas inte av andra medier förrän de har blivit större.

Exponera bredden i Tekniksverige

Alla har hört talas om våra svenska enhörningsbolag – men det svenska teknikundret är så mycket mer omfattande än de etablerade succéerna. Tack vare 33-listan manifesteras varje år startupscenens hela bredd av teknikbolag. Det är på startupscenen som det mest spännande innovationsarbetet sker. 33-listan presenterar företag inom mycket skilda teknikområden. Sedan starten har 348 avancerade teknikstartups introducerats och presenterats ingående för publiken i det svenska näringslivet. Här visar vi bredden i svensk innovationskraft. Många av bolagen på listan tar sig an riktigt stora globala mänskliga utmaningar

Engagera näringslivets teknikföretagare

Vägen till 33-listan går via en öppen nomineringsprocess som pågår i flera månader och engagerar hundratals entreprenörsbolag, ibland så många som 400 bolag. För varje bolag som hamnar på listan finns alltså 10 andra startups som hoppas på att få vara med. När 33-listan offentliggörs går det inte ta minste på glädjen och stoltheten hos de utvalda entreprenörerna. Entreprenörer som var med i bolag de tidigare åren återkommer i nya konstellationer, eller som investerare. Man har koll på listan för att hitta nya spännande bolag

Attrahera riskkapital

33-listans noggranna urvalsprocess, fokus på innovationshöjd och bevisade förmåga att identifiera framtidsbolag, skapar respekt hos riskkapitalisterna. Mängder av 33-bolag har genom åren vittnat om hur en placering på listan öppnar dörren till nya investerare. Även befintliga investerare ser ofta en placering på 33-listan som en bekräftelse på att de satsat rätt. Det är även en lista som svenska storföretag har koll på för att hitta potentiella partners eller för att göra uppköp

Stötta innovationssystemet

33-listans fokus på innovativ teknikutveckling och hållbar tillväxt linjerar med det svenska innovationssystemets ambitioner. För organisationer som exemplevis Vinnova, Rise, Almi och Energimyndigheten är 33-listan en naturlig referenspunkt och kvalitetsstämpel. Det är snarare regel än undantag att 33-bolagen medverkar i olika innovationsprogram eller tilldelas stödfinanisering.

Bidra till långsiktig framgång

Miljardbolag som Spotify, Mojang, Izettle, Tobii och Truecaller var alla små när de hamnad på 33- listan första gången. Men de är inte ensamma framgångssagor. När listans tolv första år utvärderades (2019) hade 24 bolag köpts upp och hela 33 bolag hade börsnoterats. Ett fantastiskt utfall och 33-listan kanske bidrog med något på vägen. I alla fall tror vi det!