Fordon

Fordon

Här är bilmärket med bäst kvalitet

Glöm lyxbilar och premiumtyskar, när det kommer till kvalitet är det ett budgetmärke som regerar. I amerikanska J.D. Powers årliga kvalitetsstudie framgår det att ett koreanskt märke toppar listan.

Fordon

Vågad kolv får Volvos pris

Deras uppfinning sänker Volvolastbilarnas bränsleförbrukning med två procent – och halverar utsläppen av sotpartiklar. Nu har ingenjörerna bakom den vågformade kolven fått Volvos teknikpris 2017.

Fordon

Fartyget attackerar på stranden och i luften

USA lägger 26 miljarder kronor på bygget av sitt nya amfibieanfallsfartyg. Bougainville kommer kunna sjösätta svävare och landstigningsbåtar. Samtidigt rymmer hangaren jaktflygplan och attackhelikoptrar.

Fordon

Volvo bekräftar: Sjösätter nytt bilmärke

Ryktet var sant. Nu tillkännager Volvo att Polestar blir ett separat, elektrifierat högprestanda-bilmärke. Förhoppningen är att trimföretaget ska fylla samma funktion för Volvo som AMG har gjort för Mercedes.

Fordon

Airbus nya helikoptrar – för de som har riktigt bråttom

En ny helikoptertyp för de som har bråttom. Under tisdagen avslöjade Airbus Helicopters sin nya modell kallad Racer. ”I dag avtäcker vi vår vision för framtidens höghastighets rotorflyg”, säger Guillaume Faury, företagets vd.