Miljö

Miljö

Stor ytsmältning i Västantarktis

Stigande havstemperaturer är det största hotet mot Antarktis polaris. Men bakom fjolårets stora ytsmältningar på Västantarktis låg i stället varmluft, rapporterar Vetenskapsradion.

Miljö

Gemensamma mål för världens hav

Världen har samlats kring ett stort antal åtaganden för att rädda haven. Nu återstår att se om den politiska viljan blir verklighet. FN:s havskonferens avslutades på fredagen i New York.

Miljö

Ett steg närmare flygskatt

Regeringen väntas i dag lägga fram förslaget om den så kallade flygskatten, rapporterar Ekot. Flygskatten, som bland annat skulle innebära att inrikesresor och resor inom EU blir 80 kronor dyrare, har mötts av hård kritik av oppositionen.

Automation

Roboten suger i sig de giftiga skräckfiskarna

På 90-talet rymde sex drakfiskar ur ett akvarium i Florida – haveriet har lett till en miljökatastrof under vattenytan. Men nu testas roboten som jagar det giftiga djuret. Se klippet där farkosten suger i sig fisken.

Miljö

Soldrivna systemet kan kapa utsläpp

TEKNIKSVEPET. Forskarnas soldrivna lösning kan revoutionera åtgärderna mot koldioxidutsläpp. Läs ett urval av nattens tekniknyheter här!

Miljö

MIT-forskare: Trump feltolkade vår forskning

Massachusetts Institute of Technology (MIT) säger att president Donald Trump grovt missförstod deras forskning, som han hänvisade till i torsdags för att rättfärdiga att han drog USA ur klimatuppgörelsen som gjordes i Paris 2015.