”Den bästa elbilen just nu” – testförare hyllar Polestar 2

2020-07-17 15:51  

Stort segertåg för Volvos systermärke. Modellen anses ligga nära Tesla Model 3 i alla avseenden, och vissa testförare tycker rentav att Polestar 2 är den bästa elbilen just nu.

Efter sin provkörning konstaterade Ny Tekniks testförare Felix Björklund att Polestar 2 sitter på massor med prestanda, men den serveras på ett mer gentlemannamässigt sätt. En vass rival till Model 3.

Och Tesla får se upp, för när man läser texter om provkörningarna verkar många testförare anse att Volvos syskon levererar på en hög nivå.

Läs mer: Provkörning: Polestar 2 – ”Kommer att bli en vass rival”

Wired: ”Bästa elbilen”

”Den bästa elbilen som finns ute just nu” – så rubriksätter Wired sitt test, och utnämner Polestar 2 till sin nya favorit bland elbilar. De anser att Polestar 2 slår Model 3, för även om Polestar kostar mer än instegsversionen av Teslan är det en summa som snabbt äts upp vid uppgraderingar som man sannolikt vill ha. Detta medan Polestar tycks sakna väldigt lite direkt ur kartongen.

Polestars elbil har mer än 400 hästkrafter och gör 0-100 km/h på 4,7 sekunder. De är inte ensamma om att leverera hög prestanda, men vad som skiljer tvåan från Teslan är, enligt Wired, att Polestars elbil upplevs som mer sofistikerad, och är en mycket behagligare modell att köra än konkurrenterna.

Läs mer: Kinas bilmärken faller när Tesla ökar trycket

Top Gear: ”Bättre än Model S”

Att det är en snabb bil är enligt Top Gear inget som man ens behöver orda om. De noterar att accelerationen inte upplevs som den spark i huvudet man får i en Tesla. Polestar är istället enkel att köra mjukt, i staden såväl som vid omkörningar.

”Tvåan för sig som en korrekt utvecklad bil – inte som en dragster gjord för att köras på raksträckor, och som är nyckfull i sin respons. Bättre än en Model S? Absolut. Bättre än en Model 3? Annorlunda, eftersom bilen sitter lite högre – men det är jäkligt nära”, skriver Top Gear.

Läs mer: Polestarchefen om rivalen: ”Är ett designfel”

Inside EV:s/Autogefül: ”Bilen BMW borde ha byggt”

Inside EV:s skriver att ”det här är det fordon som BMW och Mercedes borde ha släppt för fem år sedan”. De hänvisar till en provkörning utförd av Autogefühl där testförarna slår fast att Polestar 2 har fantastiska köregenskaper, är rolig att ratta och smidigare än andra sedaner i mellanklassen.

Läs mer: Kritiken mot Mercedes elbil: ”För sen, för dyr och för tråkig”

Car Magazine: ”Rolig på småvägarna, lugn på motorvägen”

Car Magazine noterar att bilen är kvick och svarar snabbt, samtidigt har alla hjulen hela tiden ett bra grepp. Det som definierar karaktären hos Polestar 2 är att bilen i lika hög grad som den är rolig att köra på småvägarn – levererar ett behärskat lugn på motorvägen.

Läs mer: Tesla först över ”magiska” räckviddsgränsen 400 miles

The Telegraph: ”Musk får svårt att sova”

Sist men inte minst. Brittiska The Telegraph sätter rubriken ”Polestar 2: elbilen som kan ge Musk sömnlösa nätter” på sitt test. Och tidningen kan ha rätt. 

John Edgren

Mer om: Polestar Elbilar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt