Musk: Cybertruck kommer att kunna flyta på vatten

2020-04-24 10:53  

Det var länge sedan Teslachefen Elon Musk hade något att berätta om den omtalade elpickupen Cybertruck. Men nu var det dags. Han påstår nämligen att den kommer att kunna flyta på vatten.

Det var ett bilevent som går till historien. Elon Musk presenterade Teslas kommande el-pickup Cybertruck. Ut på scen rullade en kantig pjäs som delade världen. Är den snygg eller inte?

Musk kastade metallkoulor på rutorna för att bevisa att de är supertåliga. Det var de inte. Dagarna efter bjöds det på dragkamp mellan Cybertruck och Fords F-150.

Sedan dess har det varit rätt tyst om Cybertruck.

Men i veckan smög Elon Musk ut en nyhet på Twitter. En följare frågade om Cybertrucks vaddjup. Går den att korsa bäckar med, eller tar bilen skada? Personen som frågade undrar eftersom han brukar fiska. Svaret från Musk kom snabbt. ”Ja, den kan till och med flyta en stund”.

Läs mer: ”Cybertruck börjar låta ganska vettig ändå”

Teslas omskrivna pickup kommer alltså att kunna flyta på vatten – om man får tro Teslachefens svar.

En annan följare frågade om Cybertruck får en värmepump, likt Model Y. Musk svarar typ ”Ja, och mycket mer! Jag är ivrig att komma igång med Cybertruck, helst igår”. Produktionen är planerad att starta först 2021.

Ska vi friska upp minnet lite kring Cybertruck? Vad är det för bil som kommer att levereras egentligen?

Den släpps i tre versioner med räckvidd på 40 mil, 48 mil respektive 80 mil. Den billigaste varianten ska kunna accelerera från 0–100 kilometer i timmen på runt tre sekunder.

Läs mer: Varför bygger ingen pickups som Teslas Cybertruck?

Nyttolasten på denna pickup är 3 500 pound, vilket motsvarar cirka 1 500 kg. Lagringsutrymmet uppmäter 100 kubikfot, vilket i liter blir 2 831.

Tesla Cybertruck rymmer 6 personer.

Instegpriset på Tesla Cybertruck ska i USA ligga på 39 900 dollar, i svenska kronor motsvarar det strax under 400 000 kronor. Den svenska prislappen lär dock bli högre.

Viktor Krylmark

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer