Reaktionerna på Tesla Cybertruck: Ser ut att höra hemma på Nintendo 64

2019-11-22 10:12  
Elon Musk visar Teslas nya Cybertruck vid ett event i Los Angeles tidigt fredag morgon, svensk tid. Foto: AP Photo/Ringo H.W. Chiu

Den jämförs skämtsamt med Knight Rider, men kallas också ”riktigt ful”. Avtäckningen av Teslas nya Cybertruck har väckt starka reaktioner, och framför allt handlar det om bilens design.

Elon Musk har varit bra på att hajpa Teslas eldrivna pickup Cybertruck redan långt innan lansering. Men han hade nog inte kunnat förutse vilka reaktioner bilen skulle få i samband med avtäckningen i Los Angeles tidigt på fredagsmorgonen, svensk tid.

Tidigare har Elon Musk sagt att den nya bilmodellen var inspirerad av cyberpunk-filmen Blade Runner. Vid avtäckningen jämförde han i stället Cybertrucken med sin kantiga design med något hämtat från en Bond-film.

”Nobody expects the cybertruck”, skriver Elon Musk i en anspelning till en viss Monty Python-sketch kort efter eventet:

När tekniksajten Mashable sammanfattar de första reaktionerna är det dock inte en cool utformning som lyfts fram: ”Cybertrucken är ett riktigt fult fordon. Det är vad Twitter säger, och det är sant.”

Många passade också på att skoja om bilens överraskande design. Buzzfeed-redaktören och skribenten Katherine Millers sammanfattning var: ”Den här Teslan ser ut som något från Goldeneye på N64, innan man kunde få människor att likna människor och bilar att se ut som bilar.”

Läs mer: Här är Tesla Cybertruck – inspirerad av Bond-bil

 

För alla som har hängt med i Sonic the Hedgehog-gate (kort sammanfattning: efter skarp kritik mot Sonics märkliga/obehagliga utseende i den första trailern till den nya filmen fick regissören kommentera floppen offentligt och lova bättring):

Ny Tekniks nyhetschef Anna Orring passade på att sluta cirkeln med att knyta an till Årets julklapp:

Alla reaktioner på nya Cybertruck var förstås inte riktigt lika skojiga på Teslas bekostnad, eller hårda. Men de var desto svårare att finna. Reed S. Albers, marknadschef på den Twitch-baserade influencer-plattformen Power Spike spinner vidare på en välkänd twitter-meme:

Den svenska uppfinnaren och youtubern Simone Giertz, känd för att bygga ”shitty robots” var inbjuden till avtäckningen, men visste inte vad hon skulle tycka om bilen. ”Jag behöver sova på saken” skrev hon på sin Twitter.

Ania Obminska

Mer om: Tesla Elon Musk

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt