Tesla Cybertruck mosar Ford F-150 i (riggat?) test

2019-11-26 10:39  

Cybertruck vs Ford F-150 i en dragkamp. Cybertruck vinner överlägset. Men det mesta tyder på att Teslas test är en kamp mellan äpplen och päron, och därför inget att bry sig om.

Du har säkert sett videon. Kort efter presentationen av bilvärldens just nu mest omtalade bil Cybertruck, så var den excentriske Tesla-vd:n igång och hetsade på Twitter.

I ett inlägg delade han en kort video där en Cybertruck och en Ford F-150 inleder någon sorts dragkamp. Eftersom just Musk var den som twittrade ut videon, så kan man väl ana redan innan man såg den att Cybertruck skulle stå som vinnare.

Videon har dock mött kritik sedan den publicerades. Många hävdar att tävlingen var riggad. Cybertrucken var förmodligen fyrhjulsdriven och mötte en F-150 med sämre specifikationer, dessutom bakhjulsdriven och utan last.

Teslas vässande mot Ford gick förstås inte obemärkt förbi. Vice presidenten för Ford X svarade Musk på Twitter och skrev ”hey Elon Musk send us a cybertruck and we will do the apples to apples test for you”, typ: "Elon Musk skicka oss en Cybertruck så gör vi ett rättvist test åt er".

Musks svar på det? "Bring it".

Det här är inte första gången Ford och Tesla hetsar mot varandra. Det började långt innan Cybertruck-presentationen.

Musk har tidigare sagt att ”Den (Cybertruck) konstrueras för att matcha eller överträffa F-150”.

Ford svarade genom publicera en video där batteridrivna versionen av F-150 bogserade ett tåg med den nätta vikten 567 ton. Och så här lär det hålla på.

Apropå den här dragkampen så ger sig även astrofysikern Neil deGrasse Tyson in i debatten. Han hävdar att det egentligen är en kamp om motorkraft, utan om friktion. Och det ska sägas att den mästrande twittraren inte är ensam med det inspelet.

Viktor Krylmark

Mer om: Tesla Ford

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer