Elon Musk: Därför sprack rutan på Cybertruck

2019-11-26 11:30  
Tesla skulle visa hur tålig Cybertruck är, men rutan sprack. Foto: Ringo H.W. Chiu

Det blev ett fiasko när Tesla skulle visa hur tåliga rutor som Cybertruck har. Men nu verkar bolaget ha hittat orsaken till de spruckna glasen.

Om vi bortser från den radikala designen är det missödet med de krossade glasrutorna som diskuterats flitigast efter lanseringen av Teslas pickup Cybertruck.

Elon Musk kallade upp designchefen Franz von Holzhausen på scen. Först fick han slå på Cybertruckens dörrar med en slägga, för att sedan ta en metallkula och kasta hårt mot förarrutan. Men stuntet gick inte som tänkt – rutan sprack.

Nu har vi till sist fått en officiell förklaring av vad som hände.

Läs mer: Tesla Cybertruck mosar Ford F-150 i (riggat?) test

Slaget med släggan mot förardörren ska ha knäckt glasets bas, och därmed försvagat rutan. Det skriver Elon Musk på Twitter. Han konstaterar också att de för säkerhets skull borde ha gjort testen i omvänd ordning.

Han förklarar dock inte hur det kommer sig att även bakrutan sprack när det utsattes för samma typ av våld.

Läs mer: Designexperten: Cybertruck reflekterar vår dystopiska tid

Elon Musk har också visat en tidigare video från ett slags generalrep där Franz von Holzhausen strax innan lanseringen testar att kasta en metallkula mot fönstret. I det exemplet studsar den bara mot glaset och verkar inte göra någon bestående skada.

Simon Campanello

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt