Hackare påstår att de kapat face id – en vecka efter Iphone x släpptes

2017-11-14 09:54  
It-säkerhetsfirman Bkav påstår sig ha lyckats hacka en Iphone x. Foto: TT / Bkav

Iphone x påstås vara Apples säkraste telefon någonsin. Nu hävdar en säkerhetsfirma att de lyckats hacka den.

När Apple släppte sin nya flaggskeppstelefon Iphone x den 3 november påstods den vara den säkraste telefonen Apple någonsin byggt. Det man syftade på då var face id, alltså funktionen som låser upp din telefon bara du tittar på den.

Den säkraste telefonen någonsin alltså, nästan som att be människor världen över att försöka hacka telefonen. Nu påstår sig den vietnamesiska säkerhetsfirman Bkav lyckats med just detta, att hacka en Iphone x. Men det krävde sitt jobb.

Med en silikonmask, en 3d-skrivare samt 2d-bilder lyckades de passera Apples säkra face id, vilket betyder att det går att hacka en Iphone x.

Firman började med 3d-skrivaren som kopierar och printar ansiktets underliggande topografi. Till 3d-ramen adderade forskarna sedan ett silikonlager som liknar huden och avslutade med att lägga till 2d-bilder av personens ögon och mun.

I videon nedan visar säkerhetsfirman att masken kan låsa upp en Iphone x själv, samt när den placerats på en annan persons ansikte.

Viktor Krylmark

Mer om: Iphone X Apple

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer