Här kraschar Apples Face id-demo

2017-09-13 10:46  
"Att låsa upp telefonen är lika enkelt som att titta på den", utlovade Apples Craig Federighi. Men när han testade Faceid vägrade tekniken att fungera. Foto: Apple

Det gick inte riktigt som Apple-höjdaren Craig Federighi ville när företagets nya ansiktsskanner skulle demonstreras i går.

Nya Iphone X innebär ett tydligt steg framåt för Apple. En av de mest intressanta nyheterna hos företagets färska lyxmodell är att hemknappen med inbyggd fingeravtryckssensor är puts väck.

Istället ska en helt ny metod används för att låsa upp telefonen. Tekniken kallas Face id, och innebär att användarens ansikte skannas av i 3d med hjälp av en infraröd kamera och en uppsättning sensorer som finns på telefonens framsida.

Men när Craig Federighi, chef för Apples programvaru-division, snabbt skulle visa upp den nya skrytfunktionen på tisdagens lanseringsjippo gick det mesta fel.

– Oj, oj, oj. Nu får vi använda backup-systemet i stället, utbrast en förvånad Federighi när Face id-funktionen vägrade att fungera.

Han plockade därefter upp en ny Iphone X-telefon, och kunde slutföra demonstrationen.

Läs mer i Kalle Wiklunds krönika: ”Smärtgränsen är nådd, Apple”

Om det rörde sig om ett enstaka fel i systemet återstår att se. Iphone X, som blir den första modellen med Face id-funktionen, släpps på marknaden 3 november. Priset: 11 495 kronor.

Kalle Wiklund

Mer om: Apple Iphone

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt