Apples vd Tim Cook: Iphone x är värd priset

2017-09-20 13:30  
Apples vd Tim Cook framför en stor bild av den tidigare vd:n Steve Jobs. Foto: Marcio Jose Sanchez

999 dollar för nya Iphone x har fått människor att gå i taket. Men Apples vd Tim Cook tycker att det är en prisvärd telefon.

Många har reagerat på prissättningen på Apples nya flaggskeppstelefon Iphone X. I USA går en enhet loss på 999 dollar. I Sverige kommer telefonen att kosta mellan 11 400 kronor till 13 200 kronor, beroende på hårddiskens kapacitet.

Tim Cook grillades om prislappen när han gästade den amerikanska morgonshowen ”Good Morning America”. En fråga han fick var: ”Jag förstår inflation och så vidare, men tycker du inte att prislappen för en Iphone x är utom räckhåll för den genomsnittliga amerikanen”?

– Den är värt priset för tekniken du får. Och de flesta amerikaner betalar sina telefoner under en lång period. Det är väldigt få som betalar telefonen direkt, sade Cook i sändningen.

Han var inte klar med sitt resonemang där. Utan hävdar att det finns sätt att få ner priset.

– De flesta människor byter dessutom in sin nuvarande telefon, vilket reducerar priset. Och vissa butiker slänger in subventioner och rabatter.

– Iphonen har blivit viktig i våra dagliga liv, folk vill att den ska göra mer och mer. Så vi har byggt in mer och mer teknik så att den ska kunna göra mer, sade Cook.

Viktor Krylmark

Mer om: Apple Iphone X

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer