Samarbete med Finland för att ersätta fossilt mot biobaserat

2018-04-18 08:12  
Samarbetet med Finland ska ge nya lösningar för att ersätta fossilbaserade produkter med biobaserade varianter. (Bilden är ett montage) Foto: TT

I dag kommer regeringen tillsammans med Finlands jord- och skogsbruksminister Jari Leppä presentera ett djupare samarbete inom bioekonomi.

Det syftar till att hitta lösningar för att ersätta fossilbaserade produkter med biobaserade varianter.

”Att skapa nya innovationer blir väldigt mycket effektivare om vi för samman både ländernas bästa experter. Detta kräver tillräckliga finansiella satsningar”, kommenterar Jari Leppä i ett pressmeddelande.

Några av samarbetets prioriterade områden är att tillvarata bioråvara från skog genom digitalisering, biodrivmedel och cirkulära biobaserade och bionedbrytbara material.

Det utökade samarbetet ska även undersöka möjligheterna för ett utbytesprogram för forskare samt delandet av forskningsinfrastruktur.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer