Nytt krispaket i morgon

2009-01-21 14:49  
Finansminister Anders Borg Foto: Carl-Johan Friman

Klockan 11 i morgon torsdag presenterar regeringen fler åtgärder för att hindra Sverige från att sjunka ännu djupare ned i konjunkturmörkret.

Regeringen säger på sin hemsida att finansminister Anders Borg och näringsminister Maud Olofsson kommer att svara på frågor kring den tidigare aviserade propositionen om jobb och omställning samt insatserna för bilindustrin.

Utöver detta kommer även nya åtgärder att presenteras, skriver regeringen i sitt pressmeddelande men säger inget om vad det nya krispaketet kommer att innehålla.

ROT-paketet
Det första stora krispaketet presenterades den 5 december. Där fanns åtgärder som kommer att kosta drygt åtta miljarder om de blir genomförda och utnyttjas.

Det handlade främst om underhåll av vägar och järnvägar samt återinförande av ROT-avdraget, det vill säga skatteavdrag för utnyttjande av hantverkstjänster för ombyggnader och renoveringar av hus och lägenheter.

Det paketet väntas ge cirka åtta tusen jobb och 20 000 utbildningsplatser under 2009.

Bilpaketet
Mindre än en vecka senare lade finansministern och näringsminister fram ett nytt stimulanspaket - denna gång riktat till fordonsindustrin.

Det handlar om överbryggningslån till underleverantörer, kreditgarantier för omställning till grön teknik samt pengar till stöd för forskning och utveckling. Totalt 28 miljarder kronor.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer