Northvolt jublar över VW-satsning

2017-09-13 08:42  

Volkswagen förbereder en beställning på bland annat batterier på över 50 miljarder euro. Batteriföretaget Northvolt jublar över satsningen.

Volkswagen-koncernen berättade under tisdagen om sin satsning på elektrifiering kallad Roadmap E. Målet är att koncernens samtliga omkring 300 modeller senast år 2030 ska finnas i minst en elektrifierad variant.

Satsningen innehåller också en enorm beställning av systemet Modular electrification toolkit som VW ska använda för att elektrifiera sina modeller. Ordervärdet beräknas till över 50 miljarder euro.

Hur mycket av detta som utgörs av batterier framgår inte men det svenska bolaget Northvolt, som vill bygga en batterifabrik i Västerås eller Skellefteå, gläds över beskedet.

”Det är väldigt positivt att VW tar det här steget. Världen rör sig nu snabbt mot elektrifiering och det här är ytterligare en viktig signal från marknaden”, skriver Jesper Wigardt, kommunikationschef Northvolt, i ett mejl.

Läs mer:

Läs mer: Europas batteristrategi formas i Stockholm

Northvolt menar sig se att de europeiska företagen kommer att behöva mycket stora batterivolymer vilket kommer att sätta kapacitetspress på hela försörjningskedjan.

Northvolt vill dock inte säga något om eventuella diskussioner det för direkt med Volkswagen.

Johan Kristensson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt