Nu får Peugeots elbilar längre räckvidd

2021-11-29 11:14  
Foto: Peugeot

En färsk teknikuppdatering gör att Peugeot e-208 och e-2008 kommer kunna köras 22–25 kilometer längre på en laddning.

När det kommer till det lite kompaktare elbilssegmentet är PSA-gruppen i dag ledande inom räckvidd. Nu har man finslipat tekniken vilket innebär att de båda Peugeot-bilarna e-208 och e-2008 kommer längre per laddning.

Så optimeras räckvidden

Bilarna, som båda är byggda på plattformen eCMP har ett batteripack om 50 kWh, och drivs av en elmotor på framaxeln som ger 100 kW /136 hästkrafter. Tidigare har bilarna haft 340- (e-208) respektive 320 (e-2008) kilometers räckvidd – men dessa siffror har  nu alltså skrivits om till 362 respektive 345 km.

Läs mer: Är det här namnet på Volvos nya elbil?

Vad har man gjort för att åstadkomma detta? Det första är att man fått bättre däck med en klassning A+ för rullmotstånd. Därtill så har man gjort ”mekaniska förändringar” med en ny utväxling i växellådan vilket då ska optimera räckvidden.

Förbättrad värmesystem

Som tredje sak har man installerat en ny värmepump som är kopplad till en fuktmätare vid vindrutan. Detta ska göra att bilarna på ett bättre sätt kan hantera värme och klimatanläggning. Det här sistnämnda är något vi i kalla nord kommer märka av – då effekten blir allt större ju lägre omgivningens temperatur är.

Läs mer: Köpa elbil, eller leasa? Här är fallgroparna att se upp för

Just det senare vill man på Peugeot trycka lite extra på. De menar att vid verklig användning så kommer det nya systemet bidra till runt 40 km längre räckvidd vid stadskörning om det är nollgradigt ute.

Felix Björklund

Mer om: Peugeot Elbilar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt