Två Veidekke-chefer anhållna

2011-09-20 15:46  

Två personer på Veidekke har anhållits. De misstänks vara inblandade i en bedrägerihärva.

Det var under tisdagen som två medarbetare på Veidekke greps, skriver GP. De misstänks vara inblandade i en bedrägerihärva som just nu utreds av Ekobrottsmyndigheten.

Redan för några veckor sedan häktades tre personer. Två av dessa var före detta medarbetare i chefsposition på Göteborgs Spårvagnar. De är misstänkta för att ha låtit det kommunala bolaget betala för byggjobb på en privat villa. Totalt ska mellan en och två miljoner kronor ha betalats ut. Den tredje häktade personen är medarbetare i chefsposition på Veidekke. Mannen häktades på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till grovt bokföringsbrott.

Nu växer alltså härvan.

– Vad vi vet är att två medarbetare i mellanchefsposition har kallats till förhör. Sedan kan jag säga att vi samarbetar med polis och åklagare, säger Max Ney, kommunikationschef på Veidekke.

När den första medarbetaren häktades för några veckor sedan sade Max Ney att det är medarbetaren och inte företaget som är misstänkt.

– Jag håller fast vid detta. Det är enskilda individer som är indragna.

Stefan Nordberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Debatt