Superarena lockar proffs

2010-04-29 09:12  

På 80-talet var Mats Bergquist platschef på bygget av Globen. Nu är han tillbaka, något hundratal meter därifrån. Den här gången är det Stockholmsarenan som ska byggas.

Byggledningskontoret finns i Adidas gamla lokaler på Slakthusområdet. Mats Bergquists arbetsrum utgörs av en liten glashytt vid loftgången.

- Här hade de boskap förut. Där jag sitter var höskullen, berättar han.

Det var uppdraget att bygga multiarenan Stockholmsarenan som lockade Mats Bergquist att lämna NCC och gå till Peab. På Peab har han jobbat sedan slutet av januari, och trivs redan bra.

- Jag har fått ett fantastiskt mottagande, säger han.

Stockholmsarenan tycker han är ett inspirerande projekt på grund av dess storlek och komplexitet. Det öppningsbara taket i kombination med det geografiska läget nära högtrafikerade vägar och näringsidkarna i Globen, hotellet och shoppingområdet, ställer stora krav på byggarna.

Hittills befinner sig projektet i planeringsstadiet, men rivningen av de gamla lokalerna söder om Globen, där Stockholmsarenan ska stå, har redan börjat.

Se bildspel och läs resten av artikeln på tidningen Byggvärldens nätupplaga

Linda Nohrstedt

Mer om: NCC Globen

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer