Nej till överklagan för Västlänken – detaljplanen vinner laga kraft

2018-02-23 15:07  
Västlänken, den planerade järnvägstunneln under Göteborg, är omtvistad och har mötts av protester. Foto: Karin Olander / TT

På fredagen beslöt Mark- och Milööverdomstolen i Stockholm att inte bevilja prövningstillstånd för överklagandena kring detaljplanen för Västlänken, den omdiskuterade tågtunneln i Göteborg.

– Det betyder att detaljplanen som är beslutad av Mark- och Miljödomstolen i Vänersborg vinner laga kraft, säger Monica Stenberg, handläggarchef vid Mark- och Miljöverdomstolen till TT.

Däremot dröjer beslutet från domstolen vad gäller de miljömässiga effekterna kring Västlänken. Det är ett betydligt mer omfattande mål.

– Det målet är på väg till oss med bud. Också i det fallet krävs prövningstillstånd, säger Monica Stenberg.

Läs mer: Trafikverket överklagar domstolens ja till Västlänken

Västlänken är en åtta kilometer lång slinga för pendel- och regiontåg under centrala Göteborg med tre nya, underjordiska stationer. Bygget planeras starta i år. Tunneln beräknas vara klar för trafik 2026, enligt Trafikverket.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt