Japan följer svenskt bygge

2010-05-18 07:31  
TV-programmet som sänder inslaget från Skellefteå heter i engelsk översättning ”Save the Future”.

Det nya kårhuset i Skellefteå byggs med japansk träbyggnadsteknik. Bygget har filmats av japansk TV och sänts för 130 miljoner TV-tittare.

Det nya kårhuset i Skellefteå, som byggs i trä, kan vara det mest uppmärksammade svenska husbygget någonsin. Åtminstone sett till antal TV-tittare.

Japans enda statliga TV-kanal har varit i Skellefteå och filmat bygget. De har sedan kompletterat med bilder på andra trähus i området varvat med inslag om trätraditionerna i bygden.

Kårhuset är extra intressant i Japan eftersom det konstruerats med en helt ny japansk metod som utvecklats för den europeiska marknaden. Tekniken har utvecklats i ett projekt på SP Trätek, där forskare från det japanska storföretaget Sumitomo deltagit. Den innefattar bland annat limmade träbalkar och momentstyva knutpunkter

TV-programmet som sänder inslaget från Skellefteå heter i engelsk översättning ”Save the Future”.

Kanalen har 127 miljoner presumtiva tittare.

Klicka här och se det på You Tube

Hans Dahlquist

Mer om: Japan Sumitomo

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer