58 hissar till lyxboende i Mumbai

2015-02-17 09:58  
Crescent Bay i Mumbai med utsikt över Arabiska sjön. Foto: Hitachi

Hitachi ska leverera 58 hissar till det luxuösa bostadsprojektet "Crescent Bay", sex höghus i Mumbai med utsikt över Arabiska sjön.

Byggprojektet, som består av sex höga hus placerade i en halvcirkel, har fått flera utmärkelser och ska erbjuda ett boende utöver det vanliga i den indiska storstaden.

Till de sex höghusen, med mellan 40 och 60 våningar, ska Hitachi leverera totalt 58 hissar. 46 av dem är snabbhissar för hastigheten 4 meter per sekund, tolv är medelsnabba hissar för hastigheten 1,5 meter per sekund. De senare ska användas för att transportera de boendes bagage från parkeringsutrymmena i bottenvåningarna upp till lägenheterna.

Hissarna utrustas med evakueringssystem vid jordbävningar som gör att hissen genast stannar vid närmaste våningsplan när sensorer noterar jordbävning.

En av de energisparande metoder som används är ett system för att förutse användningen av hissarna och därmed korta väntetiderna.Följ Ny Teknik på Facebook!

Håkan Abrahamson

Mer om: Hiss

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer