Stort intresse för coolaste kassen

2015-07-28 11:37  
Karl Fallgren drev tre livsmedelsbutiker innan han tog dubbla civilingenjörsexamina och en civilekonomexamen. Nu vill han revolutionera transporten av kyl- och färskvaror. Foto: Jörgen Appelgren

33-LISTAN. Svenska Ifoodbag har utvecklat en bärkasse som fungerar som kyl och frys. Nu förhandlar företaget med globala tillverkare såväl som kunder.

KTH-avknoppningen Ifoodbag har utvecklat en bärkasse som har en kyl- och fryseffekt i upp till 24 timmar. Den bedriften gav företaget en plats på årets upplaga av Ny Teknik och Affärsvärldens 33-lista över Sveriges hetaste unga teknikbolag.

Företagets vd Karl Fallgren berättar att flera svenska såväl som globala on-linebutiker har testat kassen med gott resultat. Nu förhandlar Ifoodbag med stora produktionsföretag som kan masstillverka produkten.

- Målet är att teckna produktionsavtal innan sommaren och att starta global produktion redan nästa år, säger Karl Fallgren.

Den coola kassen bygger på tre innovationer: ett nytt kompositmaterial som främst består av papper, ett system som håller kylan samt en ny typ av förslutning. Övriga detaljer är hemliga.

Vad betydde det för er att komma med på 33-listan?

- Vi är jättestolta och glada. Det är en stor ära, och det är alltid bra med publicitet, säger Karl Fallgren.

Han berättar att flera svenska bolag hörde av sig och ville köpa produkten efter att den uppmärksammades på 33-listan. Dessutom visade flera investerare intresse.

 

Gilla Ny Teknik på Facebook

 

Ifoodbag

Gör: Bärkasse med kylfunktion.

Ort: Täby.

Startår: 2013.

Anställda: 1.

Omsättning 2014: 25 000 kronor.

Riskkapital: 4 miljoner kronor.

Huvudägare: Grundaren och partners.

Charlotta von Schultz

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt