ANNONS FRÅN BECKHOFF

Flerkärnig processor – klockren för industri

Beckhoff lanserar tre nya modeller av ultrakompakta industridatorer utrustade med flerkärniga processorer. ”Det är samarbetet med kunderna som tar tekniken framåt”, säger Nelly Sällqvist, Product Specialist Industrial PC.

Publicerad Uppdaterad

Beckhoff har 40 års erfarenhet av automatiserad utrustning och industridatorer. Efter kontinuerlig utveckling är företaget nu en av de tre största tillverkarna av industri-PC:s i världen.

– Vi designar och tillverkar våra egna moderkort i Tyskland men utgår från väl beprövade komponenter och processorer. Vi industrianpassar och säkerställer att belastningen på processorn är jämn och stabil så att de kan hantera realtidsprestanda, säger Nelly Sällqvist, Product Specialist Industrial PC på Beckhoff.

Nyligen har Beckhoffs produktportfölj uppdaterats med skalbara och ultrakompakta high end-datorer i en väldigt liten formfaktor. Utvecklingen av processorer går mot användandet av flera kärnor i samma processor. Beckhoff har varit tidiga med att ta till vara på den flerkärniga tekniken för CPU:er.

– Vi har gjort de anpassningar i mjukvaran som krävs för att kunna fördela belastningen på flera kärnor och därmed kunna nyttja fördelen med tekniken i moderna processorer, säger Nelly Sällqvist.

Med TwinCAT 3 som mjukvaruplattform i kombination med skalbarheten i Beckhoffs IPC-produkter skapas nya spännande möjligheter när än mer datorkraft frigörs från det programmerbara styrsystemet och flera parallella processer kan köras. Detta kan användas till human machine interface, HMI, analysering av data, eller för att styra komplexa applikationer med många axlar på en och samma IPC.

– I vår nya ultrakompakta serie finns även fläktlösa IPC:er med Intels senaste teknik där den minsta, C6015, inte bara passar för avancerade industriapplikationer utan även för att till exempel koppla upp till molnet och samla in data som en Internet of Things-gateway, säger Nelly Sällqvist och fortsätter:

– Med C6025 har vi implementerat åttonde generationens Intel Core U-processor där vi kan erbjuda en i7 processor i ultrakompakt kapsling utan rörliga delar för ännu komplexare applikationer.

De nya fläktlösa modellerna erbjuder en flexibel installation i tre olika riktningar. Detta underlättar för montering av kablage i trångt utrymme.

Nelly Sällqvist lyfter att Beckhoffs produkter utvecklas som en direkt effekt av vad kunderna efterfrågar. Genom nära dialog med kunderna om deras behov och önskemål kan man ta fram produkter som passar en viss typ av industri eller bransch perfekt.

– Det är samarbetet med kunderna som tar tekniken framåt, konstaterar Nelly Sällqvist.

Faktatext

Beckhoff levererar öppna automationsprodukter baserade på redan beprövad teknik som kunderna kan implementera i avancerade system både snabbare och till en lägre kostnad än vad konkurrenterna erbjuder. Företaget grundades 1980 i Tyskland, det svenska dotterbolaget startades 2002. Globalt sett har Beckhoff 38 dotterbolag, över 75 distributörer och 4300 anställda. Omsättningen 2018 var 916 miljoner.