ANNONS FRÅN CARLO GAVAZZI

En säker drift under svåra miljöer

Snart lanseras Carlo Gavazzis kompletta serie av nya högkvalitativa sensorer. Med E1-typgodkännande klarar de induktiva givarna av extrema miljöförhållanden och är tillverkade för att utstå det mesta.

Publicerad Uppdaterad

Nu kan Carlo Gavazzi äntligen introducera de senaste tillskotten av högkvalitativa produkter för automationssektorn. Efter att ha släppt givare med IO-link är nu de induktiva givarna ICS12, ICS18 och ICS30 här – sensorerna med robusta egenskaper till mobila fordon och maskiner.

– Våra nya givare är otroligt tåliga och pålitliga. De kännetecknas av mångsidighet och hållbarhet, och förbättrar både säkerheten och effektiviteten, säger Jens Hansson, produktchef på Carlo Gavazzi i Sverige.

Eftertraktat E1-godkännande

Tack vare noggrant utvalda komponenter och omfattande tester har Carlo Gavazzis senaste sensorer fått det eftertraktade E1-typgodkännandet – den strikta europeiska certifieringen som säkerställer att komponenter får användas på allmänna vägar och garanterar höga EMC-standarder för mobila fordonsapplikationer.

– Det är inte alla tillverkare av sensorer som klarar av att gå igenom de tuffa testerna som ett E1-typgodkännande kräver, och som dessutom i slutändan kommer i mål med godkända givare. Därför är vi otroligt stolta och glada över att ha fullföljt processen med framgångsrika resultat, berättar Jens Hansson.

Tål extremväder

De induktiva givarna besitter en rad slitstarka egenskaper. Bland annat kan de utstå extrema temperaturer, från -40 till +85°C, vilket är unikt för den här sortens givare, och fungerar därav både i kalla vintermiljöer och vid installationer intill varma motorer och avgassystem.

Givarna är dessutom motståndskraftiga mot stötar och vibrationer, och har en bred spänningsförsörjning som innebär att de är tillförlitliga både vid laddning och urladdning. Eftersom givarna har producerats i rostfritt stål och med en hög kapslingtäthet och resistens kan de regelbundet utsättas för rengöring av högtryckstvätt och frätande kemikalier.

– De är tillverkade för att klara av det mesta, vilket gör de lämpliga i fordon och maskiner som till exempel brandbilar, sopbilar, grävmaskiner och truckar, förklarar Jens Hansson och tillägger:

– Tidigare har vi levererat den här typen av givare som en speciallösning till kunder, men vi är väldigt glada över att äntligen kunna erbjuda en helt komplett serie med de robusta och E1-typgodkända egenskaperna. Precis som med våra övriga sensorer så finns det även på de E1-godkända sensorerna mycket goda möjligheter att skräddarsy till OEM-kunder. Detta är något som vi har lång och god erfarenhet av.

Den officiella lanseringen av Carlo Gavazzis nya givare sker under våren.

Läs mer om Carlo Gavazzis produkter här

Annonsinformation:

Carlo Gavazzi utvecklar, tillverkar och marknadsför elektriska automationskomponenter för den globala marknaden. Företaget hjälper sina kunder med effektiva funktionslösningar och erbjuder ett brett sortiment av sensorer, kontrollreläer, energimätare och mjukstartare. Ambitionen är att vara en långsiktig partner både för standardiserade- och skräddarsydda komponenter och system. Huvudkontoret ligger i Karlstad och företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Norrköping, Varberg och Kristianstad.

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Ny Tekniks kommersiella redaktion? Skicka ett mail till brandarena@nyteknikgroup.se.