ANNONS FRÅN STRATSYS

”Alla är delaktiga från idé till färdig funktion”

Erik Forsmyr Utvecklare och Marie Baar Testare och produktägare. Foto: Lo Birgersson

På Stratsys får testaren och produktägaren Marie Baar och utvecklaren Erik Forsmyr bygga nya produkter direkt mot kund samtidigt som de också är med och bidrar till samhällsnyttan.

Publicerad Uppdaterad

Stratsys hjälper svenska kommuner, myndigheter och företag att förenkla sitt arbetsliv genom en tydligare verksamhetsstyrning. Marie Baar, som är testare och produktägare, och utvecklaren Erik Forsmyr arbetar i ett av bolagets fem utvecklingsteam med produkten Resursplanering.

– Vår produkt används för att effektivisera rektorernas arbete när de planerar sin verksamhet. Stratsys hjälper rektorn att uppfylla sitt uppdrag, både när det gäller budget i balans och att bemanna sitt schema med rätt personer på rätt plats, säger Erik.

Enligt honom är en av de största fördelarna med att jobba på ett produktbolag att man får leverera funktioner direkt till slutanvändarna.

– Vi bygger inte något litet som ingen ser utan vi löser verkliga problem. I och med att våra kunder för just denna produkt är svenska har vi också nära till många av dem och kan åka ut på skolorna för att prata med rektorerna, säger han och Marie fortsätter:

- Eftersom vi är ett litet team är alla också delaktiga från idé till färdig funktion, vilket gör arbetsuppgifterna väldigt varierande. Jag jobbar med allt från support och teknisk projektledning samtidigt som jag också åker på kundbesök och jobbar mycket mot vår konsult- och säljorganisation.

Marie förklarar att en av de största utmaningarna i jobbet är att förstå användarna och deras situation. Vissa saker som hon och hennes kollegor som är datavana tycker är självklara är inte det för slutanvändarna.

– Därför är det oerhört viktigt att vi skapar en produkt som är lätt att jobba med och som kunden upplever som en tillgång, säger hon.

- En annan sak som är utmanande med det här jobbet, men som också är vad som gör det så roligt, är att teknik och IT förändras ständigt. Du får hela tiden lära dig nya saker, inflikar Erik.

Erik började på Stratsys så sent som i maj i år och berättar att en viktig del när han sökte jobb var att bidra till samhällsnytta. Han förklarar att det därför var många bolag som gick bort som kändes mindre etiska.

– På Stratsys får du jobba med att förbättra samhället och bidra till en effektivisering av hur skattemedel används, förklarar han.

– Att få bidra till något nyttigt var också en viktig faktor för mig när jag började här. När det gäller just budget har vi exempel på när skolor har kunnat spara in två till tre miljoner genom att titta igenom sin verksamhet med hjälp av våra produkter. I skolans fall handlar det då om få ut största möjliga nytta för eleverna med de medel man fått, snarare än att gå med vinst, avslutar Marie.

OM STRATSYS

Stratsys är ett tillväxtbolag som förenklar arbetslivet med sin moln-baserade plattform för planering, genomförande och uppföljning. Bolaget grundades år 2000 och har i dag 100 000 användare inom en mängd olika branscher, över 120 medarbetare och kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Norrköping.

Läs mer på: stratsys.se