Säkerhet

Hackerattacker mot livsmedelsföretag ökar

Livsmedelsföretag i USA angrips allt oftare. Arkivbild. Foto: Hannah Ruhoff

Amerikanska livsmedelsföretag, som butiker, bondgårdar och restauranger, blir allt oftare utsatta för hackerattacker, skriver DI, och refererar till en rapport från amerikanska FBI.

Hackarna ser livsmedelsföretagen som lätta offer, många av dem har ett dåligt skydd mot cyberhot.

Ofta går attackerna till så att företagens servrar görs oåtkomliga, och för att låsa upp dem kräver hackarna en lösesumma. Enligt FBI-rapporten har summorna dubblerats mellan 2019 och 2020.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här