Videokameran <br/>som är på örat

2010-09-17 12:50  
Looxcie bärs bakom örat och kommunicerar via Bluetooth.

En ny videokamera bärs bakom örat där den lagrar upp till fyra timmars inspelning.

Vill man ha en hands-free videokamera handlar det ofta om en kamera som monteras på en hjälm eller kanske ett cykelstyre. Med den nya kameran Loxcie blir allt mycket enklare. Den hängs fast bakom örat. Där kan den filma och lagra upp till fyra timmars video med upplösningen 480 x 320 punkter och 15 bilder per sekund.

Kameran ska helst användas tillsammans med en mobiltelefon som den kommunicerar med trådlöst via Bluetooth. Då kan man under pågående filmning trycka in knappen ”Instand Clip” som sparar de senaste 30 sekundernas video i en fil som skickas till mobilen. Med en tillhörande app som finns för Android (andra plattformar är på gång) kan man redigera sina videor och även skicka klipp till exempelvis Facebook och Youtube. Mobilen kan även användas som sökare när man filmar.

Men videofilerna som lagras i kameran kan även kopieras över till en Mac eller pc via en medföljande usb-kabel.

Kameran som kostar omkring 1 500 kronor börjar säljas via webben i slutet av september.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer