Snygg eller inte? Här är modehusets ufo-högtalare

2021-07-20 12:56  
Horizon light up speaker från Louis Vitton

25 000 kronor. Så mycket får man betala om man vill äga och visa upp Loius Vittons rymdinspirerade högtalare. Men hur snygg är den egentligen?

Allt fler mode- och hemindredningsföretag satsar på att utveckla teknikprylar. Modehuset Louis Vitton är inget undantag. Förra året lanserade det sina trådlösa hörlurar för cirka 8 000 kronor. Den senaste produkten är en dyr och designmässigt parant och trådlös högtalare.

Bra - men inte fantastisk

Högtalaren, Horizon light up speaker, kostar cirka 25 000 kronor och är mer likt ett ufo än en klassisk högtalare i hemmet. Ljudkvaliteten uppges vara bra men inte fantastisk. Istället är det kombinationen av mode, design och teknik som ska få folk att köpa den.

Läs mer: Matter är (snart) här – och styr upp Ikeas smarta prylar

Högtalaren är byggd av rostfritt stål, läder, glas med 35 lysdioder och givetvis finns företagets klassiga LV-logotype inpräntad lite överallt. På insidan finns en subwoofer, två diskanthögtalare, tre mikrofoner för röstsamtal samt stöd för bluetooth och Apple airplay.

Läs mer: Läckta bilderna visar Ikeas nya Sonos-högtalare

Per Danielson

Mer om: Högtalare Design

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer