Snacka iväg sms <br/>från mobilen

2010-10-05 15:47  
Appen för röststyrda sms finns för Androidmobiler.

Med en ny app kan man prata in ett meddelande som omvandlas till ett sms i mobilen. Man behöver inte titta på skärmen eller trycka på någon knapp.

Start Talking sägs vara den enda tal-till-textfunktionen för mobiler som är helt handsfree. Man behöver vare kika på skärmen eller trycka in några knappar för att använda den. Alla funktioner styrs med den egna rösten.

Målgruppen är främst bilister som ska kunna köra säkrare då de inte behöver titta eller fingra på mobilen när de skickar eller tar emot sms.

Med appen installerad i mobilen är det bara att säga ”Operator, text message” och namnet på den man vill kontakta. När meddelandet sedan är intalat kan man lyssna på det för korrigeringar innan det omvandlas till text och sänds som ett sms. När mobilen tar emot ett sms så omvandlas det till tal som läses upp. Även det helt styrt av användarens röstkommandon.

Man kan även välja att skicka sitt meddelande i talad form till mottagaren.

Idag finns appen för mobiler som kör Android men andra versioner för bland annat Iphone är på gång enligt företaget Adela Voice som utvecklat tekniken. Idag kan Start Talking bara användas i Nordamerika och det finns ännu ingen information från företaget om någon internationell lansering planeras.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Debatt