Samsung ska bli först ut med vikbar mobil

2018-08-15 13:32  
En tidig konceptbild på hur en vikbar telefon från Samsung skulle kunna se ut. Foto: Samsung

Den vikbara mobilen Samsung Galaxy X är fortfarande under utveckling – och kan komma att lanseras redan 2019.

Samsung har som ambition att bli först i världen med att lansera en vikbar smartphone. Det uppgav företagets mobilchef DJ Koh under en pressträff i samband med lanseringen av Galaxy Note 9, skriver ZDNet.

Samsung har jobbat på en vikbar mobil med arbetsnamnet Galaxy X sedan åtminstone 2016. I de konceptbilder som visats tidigare syns en telefon som går att vika ihop på mitten.

Nu säger DJ Koh att en officiell presentation av produkten är nära förstående. Han menar också att utvecklingen tagit tid eftersom det har funnits många problem kring mobilens byggkvalitet och hållbarhet.

Läs mer: 8 saker som ska lyfta Samsung Galaxy Note 9

Han säger också att de inte skulle lägga ned så mycket tid på "en engångsgrej", vilket många tolkat som att Samsung planerar på sikt planerar att släppa en hel serie vikbara telefoner.

Han ger inga konkreta besked om när telefon kan komma att släppas, men tidigare i år ryktades det om en lansering under början 2019 – och en prislapp på svindlande 16 000 kronor.

Rykten om vikbara smartphones har florerat i flera år. Det sägs att konkurrenterna Apple, Huawei och LG också har vikbara mobiler på ritbordet.

Läs mer: ”Huaweis P20 Pro får mig att tänka på mobiltelefonins död”

Vid samma presschef uppger DJ Koh att nästa års topptelefon Galaxy S10 inte kommer att få stöd för 5G.

Simon Campanello

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer