Så vill Microsoft visa TV-sport

2016-02-09 12:12  
Bilderna som projiceras på glasögonskärmen mixas med verkligheten och kan exempelvis visa en fotbollsmatch utspelas i 3d på vardagsrumsbordet. Foto: Microsoft

Nu har Microsoft visat hur de digitala glasögonen Hololens kan flytta fotbollsplanen till soffbordet.

Med Microsofts digitala glasögon Hololens kan TV-sändningar från exempelvis en fotbollsmatch förvandlas till en 3d-miljö placerad på valfriplats, exempelvis ett soffbord. Bilderna som projiceras på det skidglasögonliknande visiret mixas med verkligheten och ger en illusion av att exempelvis de tredimensionella fotbollsspelarna springer omkring på bordet och kan observeras från valfri vinkel.

Tidigare har Microsoft i samarbete med Volvo visat hur man med Hololens kan bygga virtuella bilar i butiken och hur tekniken kan användas i exempelvis medicinsk utbildning.

Innan det här kan bli en konsumentprodukt återstår en hel del utvecklingsarbete men senare i vår blir det möjligt för utvecklare i USA och Kanada att köpa ett utvecklingspaket med ett par glasögon för motsvarande 25 000 kronor.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer