Öppna Google Earth i webbläsaren

2013-05-31 12:58  
I nya versionen av Google Maps har de tidigare satellitbilderna bytts ut mot 3d-vyer hämtade från Google Earth.

Google har uppdaterat sin karttjänst med nytt utseende och nya funktioner. Som att visa Google Earth direkt i webbläsaren.

Sedan tidigare är det möjligt att använda Google Earth direkt i webbläsaren via ett tilläggsprogram. Men det som visas bestäms helt av den som driver webbsajten som integrerat denna funktion i sin webbtjänst.

Men nu har Google gjort 3d-vyerna från Google Earth gjorts tillgängliga direkt via webben utan att tilläggsprogrammet installeras. Det görs via en helt ny version av företagets karttjänst Google Maps. Vid sidan av att använda Google Earth finns många andra nyheter. Kolumnen till vänster i gränssnittet där sökningar görs har exempelvis tagit bort. Nu sköts navigering och sökning direkt i kartan via "kort" som dyker upp. Man kan även bygga upp och spara egna kartor där markeringar av exempelvis vägbeskrivningar, restauranger, affärer och andra platser man själv valt finns kvar nästa gång kartan öppnas.

Den nya karttjänsten håller på att introduceras successivt. Den som vill testa innan den kommande allmänna lanseringen kan anmäla sitt intresse via webben.

När Ny Teknik via en privat e-postadress skickade in en ansökan dröjde det fem dagar innan den nya karttjänsten blev tillgänglig.

<iframe width="468" height="264" src="http://www.youtube.com/embed/THxJHcR1D2c?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer