Ny "King of Kong"

2010-03-12 14:11  

Det nya världsrekordet för arkadspelet Donkey Kong är 1 061 700 poäng. Kongkungen heter Hank Chien och är plastikkirurg, matematiker och datorutbildad.

Att vara världsmästare på Donkey Kong är bland det finaste man kan vara i arkadspelsvärlden. Den titeln innehas nu av amerikanen Hank Chien. Under ett 2,5 timmar långt nattligt spelpass i ett insnöat New York lyckades han få poängtavlan att stanna på 1 061 700. Ungefär tio tusen fler poäng än det tidigare världsrekordet som sattes 2007.

– Donkey Kong kräver reflexer, strategi, framförhållning och timing. Det kräver allt, vilket är spelets skönhet, säger Hank Chien till Cnet.

Första gången han provade spelet var 2006. Då klarade han inte ens första nivån och tyckte att spelet ”stank”.

Sedan dröjde det ända fram till september 2009 innan Donkey Kong fick en ny chans. Anledningen var att han sett dokumentärfilmen ”The King of Kong” och blev fascinerad av både spelets historia och alla hängivna spelare.

Så han skaffade ett eget exemplar av arkadmaskinen som han placerade i sin lägenhet där det nya världsrekordet sattes.

Men Hank Chien är ingen nörd som ägnar livet åt spel. Till vardags är han plastikkirurg och har även en examen från Harvard i matematik och datorvetenskap.

Rekordet som sattes 26 – 27 februari i år godkändes 8 mars som världsrekord av Twin Galaxies som är officiell övervakare av världsrekord för videospel.

Att få ett rekord godkänt av den organisationen är ingen lätt match.

Hank Chien var tvungen att visa upp en videoinspelning av hela sitt spel och fylla i en checklista med 39 punkter.

– Jag tror inte världsrekordet kommer att förändra mitt liv. Men ute på sta’n ber folk om min autograf, säger Hank Chien till New York Daily News.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer