Hologram - en spaning in i framtiden?

2016-10-19 14:42  
Företaget Holovects hologram är ett system som använder laserljus för att rita och visa vektorbaserade bilder i luften just framför enheten. Foto: Holovect

Hologram har lockat teknikvärlden länge. Här är två företag som precis tagit fram nya prototyper.

Looking Glass hade nyligen ett teaser-party då de visade upp sin produkt Volume där man med en skärm (utrustad med 2 miljoner ljuspunkter) och en kamera kan ta 3d-bilder på sig själv. Bildkvaliteten är aningen suddig och skakig, men ett självporträtts-hologram är det. The Verge var på plats och rapporterade.

I framtiden tänker sig företaget att gravida kvinnor kan följa utvecklingen av sitt ofödda barn där eller att barn spelar spel med till exempel virtuella husdjur.

Företaget Holovects hologram är ett system som använder laserljus för att rita och visa vektorbaserade bilder i luften just framför enheten.

Föremålet syns inte på en skärm utan svävar i en lasergrön stråle. Informationen till hologrammet kommer antingen från en usb-sticka, skickas via wi-fi eller programmeras direkt.

Båda företagen riktar sig till utvecklare i första hand innan de spanar vidare mot konsumenter.

Anita Emthén

Mer om: Hologram

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer