Här är en första bild på Elon Musks tunnelbygge

2017-10-30 11:17  
Elon Musk. Foto: TT/Ben Macmahon

Elon Musks Boring Company har börjat gräva utanför Los Angeles. Nu visar Musk upp tunneln för första gången.

Nyfiken på hur det går med Elons Musks ambitiösa tunnelbygge under Los Angeles? Nu har den twittertokige vd:n publicerat en första bild från tunneln.

The Boring Company tunnel under LA

Ett inlägg delat av Elon Musk (@elonmusk)

Tunneln har paneler längs väggarna, kablar samt en stor ledning som går längs taket. Den har även belysning och något som ser ut att kunna vara spår i botten.

Det är fortfarande långt kvar innan företaget når sin dröm om att skapa ett nät av höghastighetståg i form av Hyperloop. Men bilden visar att man har kommit en bit på vägen.

Testtunneln strax utanför Los Angeles är den första som Elon Musks Boring Company har åtagit sig. Men företaget fick i förra veckan ett preliminärt godkännande för att börja gräva i Maryland också.

Det är tänkt som ett första steg för att sammankoppla New York och Washington DC. ”Det här är på riktigt, det är otroligt att se”, säger Marylands transportsekreterare Pete Rahn.

Viktor Krylmark

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer