Här är allt vi vet om nya Samsung Galaxy S20

Här har vi samlat uppgifter och rykten om Samsungs kommande flaggskepp Galaxy S20 och Galaxy S20+. Nu är den presenterad.

2020-02-11: Galaxy S20 Ultra presenterad

Nu är Samsung Galaxy S20 Ultra presenterad. Med den vill Samsung rivstarta deceniet med 5g och en biffig kamera. Läs mer om Samsung nya flaggskeppstelefon Galaxy S30 Ultra här.

2020-01-14: S20 Ultra 5g tycks bli ett riktigt monster

Samsung S20 Ultra 5g ser ut att bli ett monster, med mer kräm än de flesta behöver. Ett batteri på 5000 mAh (något det ryktats om tidigare), som ska kunna snabbladdas med en 45W-laddare. En 108-megapixelkamera (som det också ryktats om tidigare) av den sort som redan sitter i Xiaomis Mi Note 10, en smarttelefon Ny Teknik testade i november ifjol. Sensorn är utvecklad av just Samsung och Xiaomi.

Samsung S20 Ultra 5g ska i sitt standardutförande levereras med 12GB ramminne, men finns också - om du känner för att ta i lite för mycket - i ett 16GB-utförande. Alternativen för lagring är 128GB/256GB/512GB. Något som kan utökas med sd-minneskort på upp till 1 terabyte.

Allt det här kommer från XDA Developers-skribenten Max Weinbach som under de senaste dagarna avslöjat så många detaljer om Samsungs nya smarttelefoner att det knappt tycks finnas några hemligheter kvar. Ändå ska Samsung inte lansera S20-serien förrän 11 februari.

Som namnet antyder är Ultra-versionen värstingmodellen bland de fem nya modeller Samsung har på gång. De övriga fyra kallas enligt Weinbach Galaxy S20, Galaxy S20 5g, Galaxy S20+ och Galaxy S20+ 5g.

2020-01-13: Bild påstås visa Samsung Galaxy S20+

Om några veckor drar Samsung Unpacked 2020 igång. Men redan nu kan vi ha sett den första bilden på en mobiltelefon i kommande Galaxy S20-serien, nämligen: Samsung Galaxy S20+. Det är sajten Xda Developers som publicerat bilden på påstådda Galaxy S20.

Fronten ser ut att ha en väldigt tunn ram och infinity O-skärmen är något mindre välvd än föregångaren. Xda:s källa säger att telefonen påminner om Pixel 2 xl när man håller den.

Samsung ser ut att rulla vidare med hål i skärmen för frontkameran. I Galaxy S20+ är den centrerad och något mindre än den som finns i Galaxy Note 10. På baksidan syns ett rektangulärt kamerakluster med fyra linser. 

2019-12-30: Kommer nästa Samsung Galaxy att heta S11 S20?

Nytt årtionde kan få Samsung att hoppa tio versionsnummer. Det skulle innebära att nästa Galaxy inte kallas S11, som vi alla tagit för givet. Istället kan den komma att få namnet Galaxy S20.

Det är åtminstone vad Samsung-läckaren som kallar sig Ice Universe uppger på Twitter. ”Nästa år är 2020, och 20 markerar en ny start”, står det i en uppföljande tweet.

Sajten Engadget spekulerar i att ett sådant eventuellt namnbyte kan göra det enklare för konsumenter att hålla reda på vilken som är den senaste Galaxy-versionen. Vidare skriver Engadget att Galaxy S20 låter nyare än Iphone 12 (såvida nu Apple använder ett sådant versionsnummer till sina kommande modeller).

2019-12-10 Enormt batteri i Samsung Galaxy S11

Samsung fortsätter att maxa batterikapaciteten i sina flaggskepp. Den välkände ryktesspridaren Iceuniverse skriver på Twitter att värstingmodellen Samsung Galaxy S11+ kommer att få ett batteri på 5 000 mAh. En uppgift som backas upp med vad som påstås vara ett foto på mobilbatteriet.

Jämförelsevid har Galaxy S10+ ett batteri på 4 100 mAh. Orsaken till den enorma uppgraderingen tros vara en mer strömhungrig mobil. Dels för att mobilen väntas få 5g-stöd, vilket kan öka förbrukningen, dels för att det ryktas om en ny oled-skärm med bilduppdateringsfrekvens på 120 Hz.

Läs mer: Inget inbyggt 5g-modem i Qualcomms nya värstingchip

2019-12-06 Samsung Galaxy S11 kan få 108-megapixelkamera

Mobilkameran i Samsungs kommande flaggskepp Galaxy S11 kan bli en rejäl uppgradering mot föregångaren.

Telefonen kommer att utrustas med mobiltillverkarens egenutvecklade 108-megapixelsensor, som bland annat sitter i Xiaomis senaste mobil Mi Note 10. Det rapporterar Bloomberg med hänvisning till uppgifter från anonyma källor.

Förutom huvudkameran på 108 megapixel sägs ytterligare fyra linser rymmas i kameramodulen. I vanlig ordning återfinns ultravidvinkel och en zoomlins som påstås få fem gånger optisk zoom. Därutöver kan det också, precis som på Note 10+, finnas en så kallad time of flight-sensor.

Läs mer: Test: ”Cat S52 tål mer stryk än en Nokia 3310”

Tidigare uppgifter från den ofta träffsäkra ryktesspridaren OnLeaks gör gällande att den största varianten av mobilen, S11+, kommer att ha en amoled-skärm på 6,9 tum, skriver Cashkaro. En bra bit större än 6,4-tumsskärmen i S10+.

Samsung Galaxy S11 kommer troligen att lanseras i februari 2020. Enligt Bloombergs källor kan mobiljätten samtidigt komma att presentera en ny vikbar mobil med så kallad clamshell-design. Något Samsung tidigare visat konceptbilder på.

Peter Ottsjö

Viktor Krylmark

Simon Campanello

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer