Gigantiskt sjökreatur siktat i Google Earth

2016-06-16 12:59  
Den mest synliga delen av "odjuret" norr om Antarktis är 30 meter lång. Foto: Google Earth

Ett fynd som ser ut som ett upp till 100 meter långt odjur har gjorts i Google Earth.

När man zoomar in Google Earth vid Deciption Island i närheten av Antarktis framträder något som ser ut som ett sjöodjur vid koordinaterna -63.048767°, -60.957968°, skriver Mail Online.

Den mest framträdande delen är omkring 30 meter lång men bilden antyder att ”föremålet” kan vara så långt som 100 meter.

Nu spekuleras det naturligtvis hej vilt vad som döljer sig i satellitbilden. En kandidat är det mytologiska havsmonstret Kraken från den norska och isländska sjömanstraditionen.

”Om man granskar bilden noga ser det ut som ett artificiellt föremål som ett undervattens-ufo som kommer upp ur djupen”, skrivs i en kommentar på sajten UFO Sightings.

Andra gissningar handlar om valar men det kan även vara en störning i satellitbilden vilket är ett ganska vanligt skäl till konstigheter som hittas i Google Earth.

Jan Melin

Mer om: Ufo Google

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer