Fett och våtservetter gödde enorma fettberget i Sidmouth

2019-01-09 09:32  

Det är längre än sex dubbeldäcksbussar och består av fett, olja och våtservetter. Det kommer att ta flera veckor att få bort det 64 meter långa fettberg som hittats i ett kloaksystem i badorten Sidmouth i Devon i England, rapporterar brittiska The Guardian.

– Det är det största som vi har upptäckt och det kommer att ta åtta veckor att dissekera detta monster under exceptionellt svåra förhållanden, säger Andrew Roantree, avloppsansvarig hos företaget South West Water, till tidningen.

– Tack och lov upptäcktes det i tid utan risk för badvattnet. Men om du bara ska hålla ett nyårslöfte i år så låt bli att hälla ut fetter och olja i avloppet eller spola ner våtservetter i toaletten. Sätt dina rör på en bantningskur och mata inte fettberget.

Ett fettberg skapas som en snöboll, enligt South West Water som beskriver hur våtservetterna blandas med fett och med tiden bildar en hård massa.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer