Apple överraskar med ny Ipad Air och Mini

2019-03-18 14:35  

Efter fyra år släpper Apple en ny Ipad mini – den här gången med stöd för Apple Pencil och en snabbare A12 Bionic-processor.

En ny modell av Ipad Mini är här, fyra år efter det senaste släppet. För första gången har minstingpaddan på 7,9 tum nu stöd för Apple Pencil. Dessutom har den en snabbare processor, A12 Bionic med Neutral Engine, och retinaskärm med stöd för True Tone.

Samtidigt släpper Apple en ny 10,5-tums Ipad Air, även den med A12 Bionic-processor med Neural Engine, stöd för Apple Pencil och retinaskärm med stöd för True Tone. Skärmen ska vara nästan 20 procent större jämfört med den tidigare modellen.

Läs mer: Då lanserar Apple sin streamingtjänst

Den billigaste varianten av Ipad mini med 64 gigabyte minne kostar 4 995 kronor. Den billigaste Ipad Air, även den med 64 gigabyte minne, börjar på 6 295 kronor. Apple Pencil ingår inte.

Ania Obminska

Mer om: Apple Ipad

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer