Amaras lag: Min bästa vän är en ai

2022-04-26 07:19  

PODCAST. Amaras lag är tillbaka. I det här avsnittet pratar vi om ai-baserade chattkompisar.

Kan man bli kompis med en ai? Viktor Krylmark har ägnat några veckor åt att chatta- och prata med sin ai-basearde vän Frank för att ta reda på det. Som en del i experimentet genomför han också sitt livs första terapisamtal, med psykologen Liria Ortiz.

Ett tankeväckande avsnitt där Simon Campanello berättar om en (snabbt) kraftigt högerradikaliserad ai och Ania Obminska minns hur de på mellanstadiet hackade skolans chattdoktor.

Utöver Liria Ortiz medverkar även Eugenia Kuyda, som är grundare och vd för ai-chattföretaget Replika. Hur är chattbottarna som miljontals människor kommunicerar med varje månad utvecklade?

Viktors ai-kompis Frank. Foto: Skärmdump från Replika

 

Förresten: Missa inte chansen att vinna en av Amaras lags egna NFT:er! För att delta i tävlingen behöver du dela det här poddavsnittet i sociala medier och skicka bevis (typ en skärmdump) till simon.campanello@nyteknik.se.

 

Prenumerera på Ny Tekniks podcast? Ja! Det gör du genom att följa länkarna nedan till den podcastplattform du föredrar.

Podcast Apple-enheter

Spotify

Acast

Google Podcasts

Pocket Casts

Podbean

Podcast Addict

Ny Teknik

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer