Opinion

Inte bara fest för 33-bolagen

Ny Tekniks chefsredaktör Susanna Baltscheffsky.

LEDARE. Ett säkert vårtecken är 33-listans final. I går kväll gick den av stapeln. Som vanligt var det en festlig tillställning: en massa engagerade entreprenörer och innovatörer, häftiga och smarta innovationer och intressanta talare. Och – inte minst – ett riktigt roligt mingel, som det blir när gästerna gör att stämningen blir hög.

Publicerad

Det är åttonde året som Ny Teknik och vår systertidning Affärsvärlden plockar ut de 33 för närvarande hetaste, unga teknikbolagen i Sverige. 280 nomineringar kom in, så sållningen fram till den färdiga listan har varit hård. Ett viktigt krav är att företagets innovation ska ha potential att slå internationellt.

Artiklar om alla 33 bolag och innovationer finns i den bilaga som medföljer den här veckans Ny Teknik. Missa inte den. Där kan du läsa om Swedish Steel Yachts och stålbåten Elvira, med en helt ny skrovkonstruktion som gör det möjligt att bygga båten i superlätt specialstål. Eller om Shortcut Labs knapp som fjärrstyr mobilen. Eller om Gynius lätthanterliga mikroskop som upptäcker cellförändringar i livmodern mycket smidigare än med gängse instrument och gör det möjligt med undersökningar i utvecklingsländer.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här