Övriga nyheter

Startup-febern behöver rutin

De bägge medgrundarna till Sup 46: Jessica Stark och Sebastian Fuchs får besök av innovationsminister Mikael Damberg (S), i mitten. Foto: Lars Pehrson
Helen Ahlbom

KRÖNIKA. Startup-Sverige är fullt av kreativitet, men inte lika mycket erfarenhet. Helen Ahlbom har en idé om hur unga entusiaster kan lära sig av de som nu fått lämna Ericsson.

Publicerad

Stockholm fullständigt kokar av nya teknikidéer. Jag besökte nyligen innovationshubben Sup 46 på Regeringsgatan mitt i Stockholm. Där har redan ett 50-tal utvecklingsbolag flyttat in. Konferensrummet var fullt av unga kvinnor, merparten säkert under 25. De hade lockats dit av en debatt med mer etablerade kvinnliga entreprenörer. Jag har aldrig tidigare sett så många unga tjejer som lockats av att starta teknikbolag. Den bubblande entusiasmen var slående!

För några veckor sedan besökte jag ett annat ungt bolag i city. Det svenska spelundret King har sitt huvudkontor på Sveavägen 44. I lokalerna fanns som förväntat de glada färgerna och fotbollsspelen, men också Åsa Bredin, chef för de 150 utvecklarna. En udda fågel i svensk spelindustri, där bara 18 procent av de anställda är kvinnor.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här