Mercedes lanserar självkörande bil

2015-10-29 07:14  
Mercedes Benzs självkörande Vison Tokyo visas upp. Foto: Shuji Kajiyama

TEKNIKSVEPET. Pyramidforskning, Google sprider uppkoppling och nytt från Oculus.

I ett gemensamt forskningsprojekt ska universitet från Egypten, Japan, Kanada och Frankrke undersöka vad som finns inuti pyramiderna. Projektet ska scanna de hemlighetsfulla byggnadernas insida och bland annat bringa klarhet i hur konstruktionen är gjord. Det rapporterar Cnet.

VR-företaget Oculus, som numera ägs av Facebook, lanserar en multiplayer-funktion där upp till fem personer kan hänga med i det som händer i spelet via strömmad video, enligt Engadget.

Under Tokyo Motor Show passade Mercedes på att presentera sitt koncept för en vätgasdriven, självstyrande bil med limousine-liknande design, skriver Mashable.

Google ska ge Indonesien bättre uppkoppling, genom att släppa ut 20 000 ballonger med wi-fi, det rapporterar Time.

The Guardian meddelar att Facebooks grundare Mark Zuckerberg utlovade åtgärder mot irriterande spelinbjudningar via det sociala nätverket när han svarde på frågor under sin Indien-turné.

 

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL