Övriga nyheter

Många verktyg i lådan

Spel av muttrar
Handgjort snyggt schackspel för den verktygstokige, gjort av skruvar, muttrar och annat byggmaterial. Levereras i klassisk röd eller svart verktygslåda som lätt kan tas med för spel när andan faller på. Pris: 2 100 kronor.
Hemmabygge
Om du hellre bygger saker på din fritid än krattar och rensar i trädgården finns här det perfekta projektet för dig. Du kan ladda ner detaljerade instruktioner för att bygga din egen gräsfröspridarrobot från hemsidan www.instructables.com, sedan behöver du bara köpa delarna och börja bygga din egen trädgårdsrobot.
Ihopfällbart redskap
Det ultimata verktyget för att fixa stigar och leder. Oavsett om du gillar att cykla offroad, campa, klättra eller vandra passar Trail Boss bra. Först bygger du ett skaft av flera delar för att passa de flesta behov. Sen väljer du ett av tre praktiska verktyg som följer med: en jordhacka/yxa, en räfsa samt en spade. Pris: 4 700 kronor.
Bär 140 kilo
Nu är det hög tid att fixa alla projekt utomhus och inomhus. Med en multibehovsskottkärra underlättas arbetet betydligt. Skottkärra, pirra och dragkärra i ett, bara att vända, vrida och fälla ut. Hjul som inte går att punktera och en stålkonstruktion som klarar en vikt på 140 kilo. Pris: 1 400 kronor.
Exakt mätning
När du behöver mäta något med absolut exakthet och en tumstock eller linjal inte duger kommer Mitutoyo Digital Micrometer till nytta. Verktyget har ett omfång av 0–25 mm, med en upplösning av 0,001 mm, och en pålitlighet av plus eller minus 0,00005 mm. Pris: 1 300 kronor.
Dyrka lås
Alla som någon gång låst sig ute ur en bil eller sitt sommarhus vet att låsdyrkning är bra att kunna. Med detta set lär du dig hur fem låscylindrar fungerar i olika svårighetsgrad. Låskolvar, ställ och verktyg medföljer. Pris: 850 kronor.
Minst tre-i-ett-verktyg
Gerbers verktyg Ding Dong görs i Portland, är mångsidigt, lätt och designat för att ta sig genom dörrar snabbt. Ding Dong kombinerar en slägga med en murbräcka och en kofot till ett enda verktyg.
Pryder nyckelknippan
Designat för att vara det enda verktyg du behöver för enkla skär- och bänduppgifter är dessa verktyg i titan ett smycke för varje nyckelknippa. Pris: 1 300 kronor.

MACKAPÄRER. Äntligen sommar och med den massor av ledig tid att skruva och fixa saker på! Här tipsar Sanna Percivall om verktyg som kan underlätta årets projekt.

Publicerad

Inköpsställen

Ny Teknik garanterar inte inköpsställenas leveranssäkerhet, priser eller kvalitet.

gerbergear.se, industrypdx.com, makershed.com, trailbossusa.com, amazon.com, etsy.com, worx.com, www.instructables.com.