Övriga nyheter

Lösningen på mobilt stopp i energihusen

De flesta av de boende i bostadsrättsföreningen Jublet i Stockholm kan bara ringa med mobilen om de går ut på balkongen. ”När vi tog upp problemet med Skanska för ett år sedan var det inte en så stor fråga. Men under det här året har Skanska, Ericsson och operatörerna insett hur stort problemet är”, säger Stig Vilhelmson, ordförande i föreningen. Foto: Jörgen Appelgren

Ett stort problem i energieffektiva hus är att det inte går att ringa från dem. Bostadsrättsföreningen Jublet i Stockholm är först med en lösning.

Publicerad

Tjocka betongväggar och metallfilm vid fönstren i energisparhus stoppar effektivt mobilsignalen. Det går vare sig att ringa eller surfa på mobilabonnemanget. I bostadsrättsföreningen Jublet i Hornsberg i Stockholm är en stor del av de boende drabbade. Föreningens undersökning visar att 90 procent av de svarande upplever stora svårigheter.

– Det är helt orimligt att inte kunna använda modern teknik i nya hus, säger Stig Vilhelmson, ordförande i bostadsrättsföreningen Jublet vars medlemmar bott i upp till 2,5 år i huset.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här