I gång igen med exoskelett

2015-09-08 15:00  

För ett par månader sedan kunde 39-årige, totalförlamade irländaren Mark Pollock gå igen. Ett forskarteam vid University of California Los Angeles har hittat en metod att stimulera nervceller så att förlamade ben kan utföra rytmiska rörelser.

Var: Kalifornien, USA.

När: Juli 2015.

Foto: Mark Pollock/UCLA.

I juli behandlades Mark Pollock med metoden som innebär att olika delar av ryggmärgen stimuleras både med el och med ett läkemedel som inverkar på nervceller.

Samtidigt använde han ett exoskelett som hjälper till med benrörelserna. Det är försett med sensorer som mäter patientens egna rörelser och hur mycket exoskelettet gör.

Forskarna ville visa att stimulansen från både el och medicinen gör att de nervceller som fortfarande reagerar på impulser kan arbeta tillsammans så att musklerna kan röra sig. De säger också att försöket inte bevisar att förlamade personer kan gå igen.

Mer om: Exoskelett

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer