Färre tåg ska hindra vinterkaos

2015-10-15 07:00  
Personal från Trafikverket hackar is på spåren i Malmö, bilden är från 2012. Foto: Johan Nilsson / TT

TEKINIKSVEPET. Tågstopp ska undvikas, Google översätter skyltar och en titt på Moskvas heta teknikföretag. Här är senaste tekniknyheterna.

Vintern är snart här och för att förhindra tågstopp kommer Trafikverket att dra in på turerna, det rapporterar Sveriges radio. Skälet är att man : "Inte ska skicka ut tåg som vi inte vet kommer fram".

Vilse på semestern? Inga problem om du har en Google Translate-app. I senaste uppdateringen ingår visuella översättningar, där appen via mobilens kamera tolkar bilden till text, om användaren håller upp den vid en skylt. Det rapporterar PC för alla.

Techchrunch har tittat närmare på Moskvas självständiga startup-scen som står utanför den ryska regeringens försök att skapa ett eget Silicon Valley och bland annat håller till i en gammal telegraf-station.

Google, Facebook, Dropbox, Microsoft, Yahoo, PayPal och Tesla är några av teknikföretagen som betalar för att bli hackade: Den som lyckas hitta - och rapportera - en svaghet i deras system får ersättning. New York Times vet mer om den senaste trenden inom säkerhetsarbete.

Efter fall där drönare stört brandkårens plan i släckningsarbete behöver amerikanska rättsväsendet ta beslut om vad ett rimligt straff dör drönarens ägare skulle vara. Det skriver Slate.

 

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL