De anlitar bävrar för att lösa problemen med översvämningar

2017-12-13 15:13  
Fyra bävrar ska ut och jobba. Bävern på bilden har däremot inget nyheten att göra. Foto: IBL

I västra England har man problem med översvämningar. Nu hoppas man att fyra bävrar ska lösa problemet.

Bävern har lyst med sin frånvaro på de brittiska öarna de senaste fyra århundraden. Den jagades till utrotning.

Men nu är den redo att göra comeback. Brittiska regeringen har nämligen gett grönt ljus till att släppa ut bävrar för att hjälpa till att hantera översvämningar.

En ”arbetsgrupp” om fyra bävrar, två vuxna och två ungar, kommer att släppas lösa i Dean Forest i västra England. I området om 16 tunnland hoppas man att bävrarna ska lyckas få dammar och gölar att behålla vatten bättre vid stora regn. Det för att undvika översvämning av den närliggande byn Lydbrook.

– Bävern har en speciell plats i det engelska arvet och förslaget från Dean Forest är en fantastisk möjlighet att hjälpa till att föra denna ikoniska art tillbaka i landet 400 år efter att den drevs till utrotning, säger Storbritanniens miljösekreterare Michael Gove.

Även Lydbrook har visat ett stort stöd till det här förslaget, enligt Gove. Man tror att bävrarna kommer att vara ett välkommet tillägg i områdets djurliv.

Visst, bävrar har vid tidigare tillfällen blivit utsläppta på andra delar av de brittiska öarna. Men det här är första gången de släpps ut med syfte att ”jobba” åt regeringen, och lösa problem med översvämning.

Viktor Krylmark

Mer om: Översvämning

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer