Roligt spel med barnsjukdomar

2013-04-19 13:29  

Ny Tekniks reporter har testat den nya matteappen Elementa.

Elementa har mycket. Den är snygg, den har matematik och ett rankingsystem där de olika graderna är baserade på ett grekiskt bronsålderssamhälle. Vad mer kan jag möjligen önska mig?

Jo, några saker. För även om jag tycker att spelet är roligt, kan de bli bättre på flera plan. Det centrala problemet är att relativt många matcher måste spelas för att svårighetsgraden ska öka. När jag ändå köpt appen vill jag ju inte behöva sitta i timmar och spela enkel addition, där svårighetsgraden på talen är på nivån 2+2. Efter några matcher höjs min rank, men när jag möter slumpvis utvalda lägre rankade spelare blir svårighetsgraden ändå "addition nivå 1". På den låga nivån handlar det mer om att vara flink i fingrarna än duktig på matematik.

Andra saker som avslöjar att appen är nyutvecklad är att den kraschar lite för ofta, det finns en brist i rolig statistik, otydlighet i rankingsystemet och en skev poängräkning i matcherna. Poängräkningen gör nämligen att det är bättre att vara duktig på enkel matematik än svår.

Trots allt tycker jag ändå att det är en app med potential. Jag skulle dock gilla den mer om det fanns större möjlighet att spela på önskad svårighetsgrad. Varför inte spara statistisk om sina egna och vänners bästa rundor i på varje svårighetsgrad i varje kategori? Det skulle i alla fall trigga mig att hela tiden bli lite bättre och lite snabbare. Då skulle det till och med bli roligt att spela i övningsdelen av spelet.

Fotnot: Vill du möta Ny Tekniks reporter har han användarnamnet vilwe.

Ville Westman

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer