Nu vill teknologerna ha trygghet

2010-03-18 09:59  

Google toppar listan över Sveriges mest attraktiva arbetsgivare bland teknologer och data/it-studenter i år igen.

Teknologerna väljer Ericsson som tvåa och Sony Ericsson som trea. Ericsson är också högt rankad bland data/it-studenterna, som ger företaget en tredjeplats, medan deras tvåa är Microsoft.

Varumärkesföretaget Universum årliga studentundersökning Företagsbarometern handlar om vilka företag som 17 000 studenter från Sveriges universitet och högskolor helst vill jobba på. En trend i årets undersökning är att den förut så populära konsultbranschen tappar mark i de här grupperna. Medan en trend som brutits är att balans i livet är allra viktigast. Flexibla arbetsvillkor är inte heller så viktigt längre, och fler kan tänka sig att jobba utomlands.

- Nu när många studenter i bakvattnet av den ekonomiska krisen haft studiekamrater som examinerats och mött den hårda konkurrensen som finns om jobben, är det tydligt att deras största fokus är att hitta ett arbete och en arbetsgivare som erbjuder stabilitet men samtidigt utvecklingsmöjligheter, säger Daniel Wägerth, employer branding-specialist på Universum, i ett pressmeddelande.

Ekonomistudenterna toppar med Ikea för åttonde året i rad och juridikstudenterna gillar fortfarande Utrikesdepartementet allra mest.

Relaterade dokument

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer